Vælg en side

En skilsmisse tager hårdt på hele familien. Og måske går det allerhårdest udover børnene. Om de er små eller gamle, så er det en omvæltning, der bliver hård at tackle. Derfor skal der naturligvis være meget fokus på ikke at klemme dem i processen.

Børn skal ikke nøjes

Selvom man som forælder altid ser efter barnets behov, kan der opstå ekstraordinære situationer. En sådan ekstraordinær situation kan være en skilsmisse. Her er der mange følelser indblandet. Der vil derfor naturligvis også til tider opstå mangel på rationel tænkning. Et godt eksempel på dette opstår, når forældre begynder at tvinge barnet til at vælge, hvem de vil bo hos. Dette er under al kritik, og giver barnet et fuldstændig uoverkommelig valg.

Skilsmissebørn har nok følelser at skulle håndtere. Hvis de oven i hatten skal vælge mellem mor og far, kan det få store konsekvenser for fremtiden. Ikke kun for barnets forhold til den fravalgte forældre, men også helt generelt. I værste fald kan barnet ende med at distancere sig fra sine forældre fuldkommen.

Hav ekstra fokus på at dit barn trives

Selvom det kan virke uoverskueligt, skal dit barns trivsel sættes højest. Hvis dig og din ekspartner ikke selv er i stand til det, er der heldigvis mange andre måder at løse det på.

Det vigtigste er nemlig, at jeres barn får lov til at snakke om alle de følelser, han eller hun har inde i sig selv. Så ring til en bedsteforælder. Gør opmærksom på situationen i børnehaven eller skolen. Sørg for at lave ekstra mange legeaftaler i denne tid. Gør i det hele taget alt for, at jeres barn er omgivet af kærlighed og søde omsorgsfulde mennesker.

Ting tager tid og processen er lang, men forsøg at få jeres barn så smertefrit som muligt gennem den svære tid.